Врв 4 Начини за заштита на вашиот покрив од оштетување

Врв 4 Начини за заштита на вашиот покрив од оштетување

оштетување на покривот може да се движи од 'рѓа и мали дождовница протекување дупка предизвикана од мраз брани. Тоа е сериозен проблем, бидејќи тоа остава вашиот дом многу поподложни на ефектите на елементи. Добрата вест е дека можете да се ефикасни и достапни мерки за заштита со повик Чатануга покривни Користење. Проверете на најдобрите од нив и да ги применуваат навремено.

1. Стартувај Честите сеопфатни проверки

Ако живеете во област со студени зими и чести летни бури, треба да се подигне целосна инспекција во пролет и во есен. Ако живеете во место каде што ураганите се заеднички, треба да го направи пред почетокот на сезоната на урагани збор.

Кога ќе стигнете до, мора да внимаваш на оштетените, виткање или исчезнати. Увид на метални делови и компоненти за 'рѓа. Плаќаат поголемо внимание за габи и алги израстоци. Овие се обично мали дамки чија боја се движи од сива до зелена. Не заборавајте да ја проверите светлечки премногу. Тоа треба да биде сосема солидна. Проверете го малтер и / или коноп за пукнатини.

Ако забележите дури и најситните проблеми, да се одлучат за поправка на покривот веднаш. Толку побрзо ќе се постапи, подобро заштитена ќе ви биде. Ова исто така ќе ви помогне да заштедите пари.

2. Намали високи дрвја Редовно

Ако не го сторат тоа, гранки може да се прекине за време на бура и обилни снежни врнежи и да предизвика значителна штета на вашиот покрив. Ќе имаат корист од работа со специјалист кој може да се сопнуваат на дрвјата за да бидат безбедни и изгледаат одлично во исто време. Генерално, не треба да има премногу дрвја во близина на вашиот дом. Кога ќе одлучите да се засади нови, изберете видови кои може да издржи тешки ветрови и снег.

3. Чувајте го Сливници чист

Чистење на олуците еднаш или два пати годишно е доволен во повеќето случаи, но можеби ќе треба да го прават тоа почесто, ако живеете во место со многу висока вегетација. Алтернативно решение е да се инсталира олук чувари. Размислете за модели кои се отпорни на штета и имаат отвори кои им овозможуваат на дождовна вода да тече од покривот на олуците на високата стапка. Искосениот заштитници работат подобро за чување на лисја и други остатоци надвор од шахти во споредба со оние рамен.

4. Инсталирајте Сигурен Сведување изолација

оваа мерка, заедно со навремена поправка на покривот, има за цел да се минимизира ризикот од мраз брани. Тие се формираат кога снегот на покривот не се стопи од топлината излегува на таванот. Добар квалитет на изолација ќе се задржи топлината во внатрешноста на куќата, со што заштитата на покривот од оштетување и ќе го направат вашиот соби потопло и вашата сметка на енергија надолу.

На најпопуларните видови на поткровје изолација се губат полнење и batts. Изборот меѓу двете зависи од структурата на вашиот таванот и покривот. Кога станува збор за самиот материјал, таа треба да има висок R-вредност и да биде високо отпорна на вода штета и мувла. Тоа го прави смисла да се инвестира повеќе во подобар квалитет на изолација која ќе бидете во можност да го задржи за долго време да дојде.

Со соодветно одржување, вашиот покрив ќе биде во одлична форма и треба да се поправи многу поретко од вообичаеното.

Hotfrog
Elocal
каде 2 оди
igot Biz
мојата локално
Референци Време
EZBZ
најдобрите & Brands Worldwide
Kudzu
Foursquare
Foursquare Profle
Yelp Business
Yelp профил
Manta
2 Find Local
Tupalo
плоштади
Ezlocal
мојата Хаклбери
Find Us local
Ebusinesspages
Yello Yello
Поголем град
Земете Fave
Directory Central
Bizvotes
Cityfos
Fyple
Whofish
Bigwigbiz
Wherezit
Sales spider
Sales Spider Business Page
List Company
Bizexposed
Tucando
GarageCommerce
Tuugo
бизнис мрежа
Hub.biz
Biz заедница
големата табла
Професионална На интернет
Iformative
issuu
Слободен Директориум на бизниси
Cataloxy
Brownbook
HubPages
Cylex САД
САД Ко
Slideshare
Quora
Детроит листата со бизниси
Chiefmall
заедница прошетка
за нас
Go Green Web Directory
град Insider
Детроит Биз листа
Пронајди страна
Мојот град лица
Emaze ме
Мојата локална Барај Biz
компанијата FM
прикачат
Whodoyou
N49
Build Zoom
за Matcher
Kazela на
Мојата Шериф Бизнис оглас
Mliv да
страници Оскар